Ebbenhouten Spoor gaat naar Sommelier Sepideh Sedaghatnia

Door Bart Nevens op 19 januari 2015
Ebbenhouten Spoor 2015

De Ebbenhouten Spoor 2015 gaat naar sommelier Sepideh Sedaghatnia. "Als partij kennen we die onderscheiding toe aan een verdienstelijke nieuwe Vlaming. Iemand die bewijst dat een succesvolle integratie absoluut kan. Iemand die door zijn of haar doen en laten een bijdrage levert aan Vlaanderen en een voorbeeld is voor álle Vlamingen."

"Migratie kan zeker en vast een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij en om dat signaal kracht bij te zetten wou ik hier vandaag absoluut aanwezig zijn", legt Bart uit.  Sepideh Sedaghatnia ontvind de Ebbenhouten Spoor uit handen van N-VA-voorzitter Bart De Wever en Louis Ide, algemeen secretaris van de N-VA.

Sommelier van het Jaar
Geboren in Iran, toen Khomeini er nog de plak zwaaide, verhuisde Sepideh Sedaghatnia op haar zeventiende met haar familie naar België. Haar ouders droomden voor haar van een carrière in de petrochemie. Maar Sepideh zag het anders. Na een vakantiejob in de horeca, kreeg ze de smaak van de wijn te pakken. Ze zette door en koos voor een opleiding aan de hotelschool. Na ettelijke opleidingen, wijncursussen en jobs in verschillende hotels, bleef haar talent voor wijn niet onopgemerkt. Ze werkte tot voor kort als wijnadviseur voor topchef Viki Geunes in het tweesterrenrestaurant ’t Zilte in het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. In 2013 werd ze door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Sommelier van het Jaar.

Sepideh treedt als laureaat in de voetsporen van Gilbert Nyantanyi, Aviel Cahn, Sugar Jackson, Nasser Nadjmi, Svetlana Bolshakova en Pedro Brugada, die eerder al de Ebbenhouten Spoor in ontvangst mochten nemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is