Geen Vlaams geld om Brussels wanbeleid te maskeren!

Door Bart Nevens op 29 januari 2016, over deze onderwerpen: Brussel / Vlaamse Rand, Ruimtelijke ordening, Sportinfrastructuur

De Brusselse tunnels zijn jarenlang amper onderhouden en zelfs verwaarloosd. Nu zijn de problemen zo groot dat een dure en tijdrovende restauratie zich op dringt. Brusselse politici dromen alweer luidop van Vlaams geld. 'Geen sprake van!', luidt ons antwoord.

Brussels wanbeleid aflevering... Tja, wie kan de tel nog bijhouden? De laatste saga is die van aangekodigde tunnelproblemen na jaren van wanbeleid. De heren Pascal Smet (SP.a) en Guy Vanhengel (Open VLD) keken samen met Brigitte Grouwels (CD&V) de andere kant op en weigerden de realiteit onder ogen te zien. Intussen vallen er brokstukken naar beneden in de tunnels en kan de veiligheid van Vlaamse pendelaars niet gegarandeerd worden. De situatie is zo schrijnend dat een renovatie niet zal volstaan, maar een restauratie aan de orde is.

Vlaanderen past al jaarlijks meer dan 500 miljoen bij

Om hun eigen falen te maskeren opperen de Brusselse politici dan maar een tolheffing voor de Brusselse tunnels. De Vlaamse pendelaar moet dus opdraaien voor de fouten van Vanhengel en co. Nochtans wordt Brussel al meer dan rijkelijk voorzien van middelen. Zo gaven CD&V, Open VLD, SP.a en Groen Brussel met de 6e staatshervorming 5die Vlaanderen 1, 5 miljard euro kost) een extra cheque van 461 miljoen € uit, met onder meer de expliciete bedoeling om de kosten van pendelaars te compenseren. Tel daarbij nog de 100 miljoen euro die Brussel jaarlijks krijgt van Beliris en je kan maar 1 ding concluderen: wanbeleid zonder visie.

Intussen is ook gebleken dat de Vanhengel en Co met de steun van de PS wél geld kan en wil vrijmaken voor hun persoonlijk prestigeproject: het gloednieuwe stadion van Anderlecht. Het leest allemaal als een slechte grap, maar het is helaas de pijnlijke waarheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is