Veiliger naar school in Everberg!

Door Bart Nevens op 5 februari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Kortenberg, Openbare werken

Met de goedkeuring van het schoolrouteproject zal naar school gaan in Everberg er alleen maar veiliger op worden. Ook de Zipstraat, die Kortenberg met Everberg verbindt, wordt veiliger gemaakt.

Op voorstel van Bart keurde de gemeenteraad een reeks (gedeeltelijke) verleggingen van voetwegen goed in het binnengebied tussen de Molen- en de Ziptstraat en de Kruis- en de Bankstraat in Everberg. 
"In de toekomst zullen kinderen op een veiligere manier naar schoolkunnen fietsen en wandelen. Dit zal kunnen via enkele trage wegen, waar geen autoverkeer mogelijk is. Dit kadert in het “schoolrouteproject” voor de basisschool De Negensprong."

Na De Negensprong komen ook de andere deelgemeenten nog aan de beurt.  De gesprekken met de twee basisscholen in Erps-Kwerps zijn hierover reeds volop aan de gang. De concrete plannen kwamen er na overleg met de schooldirectie en het oudercomité van basisschool. Ook de eigenaars van de aanliggende percelen werden betrokken. "Dit is enorm belangrijk", benadrukt Bart, "Op die manier weten we van de inwoners zelf welke aandachtspunten er zijn en welke oplossingen het breedst gedragen worden."

Zipstraat wordt gloednieuw

De Zipstraat, die Kortenberg met Everberg verbindt, wordt onder handen genomen. Tien weken lang zal de straat niet toegankelijk zijn. "Het fietspad tussen de wegversmalling en de rotonde in Everberg wordt  opgebroken en verhoogd om de veiligheid van de fietsers te verbeteren. Er komt een betere afwatering en uiteraard een nieuwe asfaltlaag."

De werken tien weken zullen zo'n 10 weken in beslag nemen. Gedurende die periode is de Ziptstraat volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer, dat omgeleid zal worden via de Steenhofstraat, de Bankstraat en de Kruisstraat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is